În perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015 se implementează proiectul “PRO-SANATATE – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European – Investeşte în Oameni! prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este implementat de către Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Fundația pentru Recuperare, Integrare și Promovare Socială ECHOSOC. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de calificare pentru 2520 de angajaţi necalificaţi şi/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social din cele 8 regiuni de dezvoltare din România, contribuind la facilitarea/imbunătăţirea accesului şi participării la programe de formare profesională continuă (FPC). Grupul ţintă al proiectului este format din angajaţi necalificaţi (cu vârste între 18 şi 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Nord –Est: Bacău, Sud-Est: Buzău, Constanţa, Vrancea, Tulcea; Sud-Muntenia: Prahova; Sud – Vest Oltenia: Olt; Vest: Arad, Hunedoara, Timiş; Nord- Vest: Cluj, Maramureș, Satu-Mare; Centru: Alba, Braşov, Mureş; Bucureşti-Ilfov: Bucureşti, Ilfov.
Prin participarea cursanţilor înscrişi la programele de formare profesională continuă se vizează îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale, creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuturi şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social.
Participarea la cursurile organizate şi derulate de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România le asigură cursanţilor primirea unor subvenţii ca urmare a absolvirii cursului: pentru cei care participa la la un curs nivel calificare 1 se acordă subvenţii de 480 lei, iar pentru cei care participă la un curs nivel calificare 2 se acordă subvenţii de 960 lei.
Precizăm faptul că programele de formare de nivel 1 de calificare au o durată de 360 ore, din care: 120 de ore de instruire şi 240 de ore de instruire practică, iar programele de formare de nivel 2 de calificare au o durată de 720 de ore, din care: 240 de ore de instruire teoretică şi 480 de ore de instruire practică.
Următorul curs de calificare, de nivelul 2 va începe în data de 06 aprilie 2015.
Pentru informaţii suplimentare:
Ungureanu Ana – Coordonator local campanii Bucureşti, Mobil: 0748827668, email: anaungureanuscc@yahoo.com,
Ungureanu Iulia – Expert Informare, consiliere si orientare profesionala, Mobil: 0744 37 20 19, email:iulia.ungureanu@ymail.com
Adresa de corespondență Filiala de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti: Calea Rahovei nr.217, bl 12, sc.A, ap2, Sector 5, cod postal 50101