Voluntari

Filiala de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti este persoană juridică de drept public, funcționează corespunzator Legii nr. 139 / 1995.

Servicii

  • asistență umanitară de urgență;
  • intervenții în situații de urgență; 
  • activități socio-medicale, educație pentru sănătate; 
  • acordarea primului ajutor medical de bază, formare în acordarea primului ajutor; 
  • activități socio-educative în domeniul dreptului internațional umanitar; 
  • Serviciul socio- medical Ambulanța Crucii Roșii (AMBU – CR).

Informații voluntariat: Cristina GHEORGHE: tel.: 0724195245 

VOLUNTARII noștri inimoși

Alătură-te ca VOLUNTAR 

Recrutăm Voluntari pentru a face parte din

Detașamentul de Intervenție în Situații de Dezastre

Avem plăcerea să vă informăm despre oportunitatea realizării unui stagiu de voluntariat în serviciul Detașamentului de Intervenție în Situații de Dezastre al Filialei de Cruce Roşie Sector 5 Bucureşti.

Din partea celor motivați să ni se alăture există următoarele cerințe:

  • să aibă vârsta de cel puțin 18 ani împliniți;
  • să aibă interes în alocarea timpului necesar privind formarea în domeniu prin cursuri de prim ajutor, modalitățile de intervenție în caz de dezastre și participarea la exercițiile de simulare aferente, precum și dorința de implicare spre a deveni Salvator din partea Crucii Roșii;
  • să-și asume această implicare pentru o durată de cel puțin 2 ani.

În schimbul afilierii ca voluntar, ce beneficii sunt oferite participanților?

  • participarea gratuită în cadrul unor tabere naționale i internaționale de instruire și recreere;
  • cooptarea în cadrul echipelor mobile mixte de intervenție în situațiile în care sunt solicitați.

Înscrierile se fac în în baza dosarului de candidatură care conține o Scrisoare de Motivație și CV-ul  candidatului, precum și Formularul de Aplicație ca Voluntar al Crucii Roșii, de transmis în format electronic la adresa: sector5@crucearosie.ro

Completează formularul online!

Prima zi de voluntariat a fost una impresionantă. Mi-a făcut plăcere să îi ajut pe cei care ne-au solicitat ajutorul, aducându-le un zâmbet pe chip atunci când am rezolvat tot ceea ce ne-au cerut. Acest lucru mi-a adus și mie o stare de bine după ce i-am ajutat cu ce am putut.

Diaconu Georgiana Alesia

Voluntar Crucea Roșie

Campania pentru pace în Ucraina

Asistență financiară pentru cetățenii ucraineni

prin intermediul aplicatiei AccessRC

NABU aplicație gratuită pentru citit în limbile română și ucraineană

Aplicația este destinată copiilor între 2 și 10 ani și conține peste 130 de povești în limbile română, engleză și ucraineană.

După șase luni de la escaladarea conflictului din Ucraina, IFRC avertizează asupra nevoilor umanitare în creștere

La nivel national, în cele șase luni, Crucea Roșie Română s-a implicat permanent pentru ajutorarea poporului ucrainean

Umanitatea nu are granite

Oamenii ajută oameni

Mic dejun cu Salvatori

#FiiOmBun! Suntem în continuare alături de persoanele care vin din Ucraina și răspundem nevoilor lor specifice! Felicitări Voluntari inimoși!

Un adevărat maraton al umanității pentru Voluntarii Crucea Roșie

Evaluarea nevoilor specifice din cele trei centre din sectorul 5 București

4 tone de donații – colectate de Filiala de Cruce Roșie sector 5 – au ajuns în Ucraina

Convoiul umanitar a fost organizat de Asociația ”Șansa Ta”

Crucea Roșie Română a trimis un nou convoi umanitar cu 272 de tone de ajutoare în Odessa – Ucraina

Transportul umanitar a fost format din nouă tiruri, două camioane și două dube

Gara de Nord, punct de lucru permanent pentru gestionarea optimă a fluxurilor de persoane din Ucraina

Zilnic, 24 de ore din 24, cel puțin 20 de Voluntari Crucea Roșie  – asigură suport în punctul Gara de Nord – pentru Refugiații care ajung în București.

Voluntariatul începe de la grădiniță

Denisa Necula

Numele meu este Denisa Necula și am 17 ani. Sunt elevă în clasa a XI-a și încerc să îmi dedic cât mai mult timp voluntariatului, deoarece a devenit pasiunea mea. Prin intermediul unei colege de clasă am luat cunoștință cu activitățile Crucii Roșii, de care am fost foarte impresionată. 

Am început să activez în mai 2019, în cadrul filialei de Cruce Roșie sector 5, iar după câteva luni mi-am dat seama și în ce domeniu aș vrea să lucrez. Departamentul în care activez cel mai mult este cel de prim ajutor.

Activitățile la care am participat:

Cursuri de prim-ajutor – am învățat, în principal, elemente de bază care ar putea fi de folos în unele situații critice.

Distribuții de alimente – un moment care m-a marcat a fost o discuție cu un tânăr în jurul vârstei de 30 de ani care avusese accident de motor. M-a făcut să realizez cât de importantă este fiecare zi și că ar trebui să mă bucur de tot ce mă înconjoară pentru ca le pot pierde într-o clipă.

Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei – am dezvoltat abilitatea de a socializa.

Evenimente și activități de prim-ajutor: ”Balonul Copiilor 2019”, unde am avut ocazia să socializez cu copiii, să mă joc cu ei , făcându-le o bucurie; ”Simulare dezastre”, unde am învățat cum funcționează o echipă și cât de importantă este comunicarea; ”Sanitarii pricepuți”, am ajutat la organizarea concursului și i-am susținut pe micii salvatori.

Tabere: ”Tabăra internațională de la Solferino, Italia, 2019”. Am cunoscut voluntari din toată lumea, ne-am făcut prieteni și am învățat să lucrăm în echipă. La sfârșitul taberei, am mers, pe jos, 15 km, ca un omagiu adus lui Henri Dunant, fondatorul Societății de Cruce Roșie.

”Tabăra de apărare și supraviețuire “DANUBIUS” Călărași, 2019”. Am dobândit tehnici de salvare din apă, am învățat lucruri mai aprofundate de prim-ajutor.

Așadar, Crucea Roșie m-a făcut și mă face să mă simt în continuare ca într-o familie, un loc cald și plăcut . Mi-a arătat oportunități, m-a învățat lucruri noi și utile și mi-a arătat drumul pe care să îl urmez: medicina.

Larisa Dobroiu

Sunt Larisa Dobroiu, voluntar în cadrul departamentului de prim-ajutor – Crucea Roșie Sector 5. Am 17 ani și sunt elevă în clasa a 11-a, în Școala Centrală. 

Sunt voluntar Crucea Roșie de 3 ani jumătate, timp în care am avut plăcerea de a participa la foarte multe activități, atât din departamentul de prim- ajutor, cât și în cadrul programelor sociale și de educație pentru sănătate. M-am implicat și în echipa de organizare la nivel local, dar și național (2018- Sanitarii Pricepuți). Activitatea din cadrul Crucii Roșii m-a ajutat să îmi dezvolt capacitatea de a socializa și de a a lucra cu și într-un grup mare de persoane.

Activități și istoric voluntariat:

Banca de alimente și de medicamente:

Aceste proiecte m-au ajutat să văd cât de ușor este să ajuți cu puțin. De asemenea, am învățat să comunic cu oamenii, spre a reuși să promovez un proiect, pentru a ajunge la obiectivul propus.

Măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei:

În cadrul acestor activități mi-am însușit capacitatea de a socializa și de a comunica cu persoanele în vârstă.

Activități și evenimente de prim ajutor:

”Balonul copiilor 2019”, ”Sanitarii Pricepuți”, ”Simulari dezastre”, cursuri de prim-ajutor, cursuri de dezastre, ”ABC-păpușa mea este bolnavă”

În cadrul activităților de prim-ajutor am reușit să scap de obiceiul de a lucra individual și am înțeles importanța lucrului în echipă.

Tabere de formare și concursuri:

”DANUBIUS-Călărași- 2019”, ”Sanitarii Pricepuți 2017 și 2018”, ”Solferino 2019”.

Din punctul meu de vedere, tabere ne unesc pe toți într-o SOCIETATE și ne oferă șansa de a lucra în grupuri mai mari. De asemenea, exercițiile sunt mult mai complexe, iar experiența de a lucra cu atât de mulți oameni este minunată. Prin intermediul taberelor, voluntarii au șansa de a forma prietenii, fapt care ne face pe noi, voluntarii, să ne simțim într-un mediu sigur, prietenos: ne simțim ca într-o familie. Punctul cel mai important al taberelor, din punctul meu de vedere, este cantitatea de informație și de aptitudini pe care o dobândim într-un timp scurt: activitățile din cadrul lor sunt foarte bine organizate.

Cursuri de machiaj – leziuni realiste

Am participat la cursul de realizare a leziunilor realiste organizat de Sediul Central, iar apoi, echipa formată în urma cursului, a participat la exercițiul NATO de salvare și evacuare a victimelor, unde am realizat diferite leziuni pentru aproximativ 150 de persoane.

Iulia Ungureanu

Sunt voluntar in cadrul Filialei de Cruce Rosie Sector 5 Bucuresti din timpul studentiei.

Sunt și mamă, iar copiii mei, Călin și Ilinca, au devenit voluntari Crucea Roșie chiar din timpul grădiniței. Ne bucurăm să donăm din timpul și priceperea noastră acțiunilor de voluntariat care aduc schimbări în bine în lumea în care trăim!

Este minunat să poți fi un om bun pentru o lume mai bună!

Am participat la multe acțiuni și activități în calitate de voluntar de Cruce Roșie. Am colectat si distribuit alimente în cadrul programului “Banca de alimente”, am participat la cursuri de prim ajutor, am făcut parte din echipa programului “Pro-Sănătate”, am fost trainer în cadrul unor workshop-uri adresate copiilor, precum “ABC-Papușa mea este bolnavă” și “Programul școlar Colgate” – organizate la nivelul Filialei de Cruce Roșie sector 5 București împreuna cu Partenerii săi. Am organizat și desfașurat cursuri pentru copii privind dobândirea noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor medical, în cadrul programului “Școala Altfel”, la școli și grădinițe din Municipiul București.

Oamenii din familia Crucii Roșii sunt inimoși și buni, sunt oameni care schimbă vieți în bine, schimbă mentalități și creează premisele – pentru noi toți – a unui viitor mai bun și mai frumos!

Sunt onorată să fac parte din aceasta echipă!

Marian Iulian TRUȘCĂ

Mă numesc Trușcă Marian Iulian și sunt voluntar la Crucea Roșie Română – Filiala Sector 5. Am 19 ani și sunt student, în anul al II-lea, la Academia de Studii Economice din București.

În ceea ce mă privește, voluntariatul reprezintă o parte însemnată din rutina saptămânală, fiind o activitate nobilă pe care o promovez constant. Nu pot exprima în câteva rânduri emoția unică și complexă generată de oferirea resurselor (mai ales cea mai importantă resursă din lume, anume TIMPUL), în scop umanitar, pentru a ajuta diverse categorii sociale și pentru a clădi o societatea modernă, armonioasă, a cărei prosperitate depinde de fiecare individ. Conștientizând importanța acestui fenomen, încă din liceu am început să valorific voluntariatul și să strâng fonduri și pachete pentru oamenii nevoiași, cu situații precare, iar din anul 2019 activez în 3 ONG-uri. Trebuie să menționez faptul că un loc valoros în inima mea îl ocupă Crucea Roșie, această mișcare umanitară internațională, prin intermediul căreia am putut să mă implic activ în numeroase proiecte, activități, programe etc. Menționez că disciplina, perseverența și seriozitatea au făcut ca parcursul meu aici să fie încununat cu multe reușite, care m-au dezvoltat atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Așadar, câteva momente esențiale din parcursul meu de voluntar în cadrul Crucii Roșii Române sunt: participarea la simulările în caz de dezastre, Tabăra Internațională de Pregătire la Dezastre, proiectele umanitare “Banca de Alimente”, “Toți pentru sănătate, sănătate pentru toți”, cursurile de prim-ajutor, prezentarea privind perspectivele în fundraising și marketing pentru Crucea Roșie Română – Filiala Sector 5, prezențele active la depozitarea și distribuirea produselor pentru diversele categorii sociale, dar și participarea constantă, pe perioada pandemiei, la distribuția alimentelor și materialelor către diverse spitale din București. Totodată, menționez implicarea mea în proiectele din Departamentul de Educație pentru Sănătate, anume Programul Școlar Colgate – etapa 2020 (“Zâmbește pentru viitor”), respectiv proiectul COVID-19 USAID.

Pot spune cu tărie faptul că pentru toate aceste activități mi-am pus priceperea și resursele strict în slujba oamenilor și a societății, iar această realitate nu poate decât să îmi umple sufletul de sfințenie. Îmi doresc ca numărul voluntarilor să crească pe plan autohton, iar cât mai mulți oameni să conștientizeze valoarea acestor demersuri civice.

Așadar, voluntariatul reprezintă un imperativ sustenabil pentru societate, iar paradigma contemporană face ca această necesitate să fie din ce în ce mai vizibilă. Subliniez că sunt recunoscător Crucii Roșii Române – Filiala Sector 5 pentru primirea călduroasă și pentru toate proiectele pe care le promovează permanent. Mulțumesc oamenilor de aici, voluntarilor, partenerilor, donatorilor și autorităților, care colaborează cu noi.

Mă înclin în fața voastră și sunt mândru că fac parte din Crucea Roșie Română!

Rareș COJAN

Numele meu este Rareș Cojan și am 15 ani. Sunt elev în clasa a IX-a și fac tot posibilul să dedic din ce in ce mai mult timp acțiunilor de voluntariat, deoarece îmi doresc să urmez o cariera în medicină.

Am ajuns la Filiala de Cruce Roșie sector 5 București – fiind inspirat și cu recomandarea unei doamne profesoare care m-a ajutat și m-a sprijinit în demersurile mele.

Am început să activez ca voluntar al Crucii Roșii Române – Filiala de Cruce Roșie Sector 5 București din februarie 2020, perioada în care am participat la mai multe activități, în principal în domeniul socialși umanitar, precum si campanii de informare si educație pentru sănătate si în domeniul acordării primului ajutor medical de bază. Crucea Roșie îmi oferă ocazia de a ma dezvolta ca persoana si de a oferi ajutor tuturor persoanelor în nevoie. De asemenea, am onoarea de a lucra împreună cu oameni minunați, care încă din prima zi in care am ajuns la sediul filialei m-au făcut să mă simt bine-venit, ca într-o familie.

Activități la care am participat și experiența în cadrul Filialei de Cruce Roșie sector 5 București:
Activități în domeniul pregătirii pentru acordarea primului ajutor medical de bază:
-activități de prezentare a măsurilor de acordare a primului ajutor medical de bază pentru persoanele defavorizate. Activitate ce m-a ajutat să socializez și să vorbesc în fața unui grup de oameni, să îmi perfecționez abilitățile de prezentare și comunicare .

Distribuție pachete alimentare de bază – O activitate care mi-a dezvoltat spiritul civic, si m-a determinat să înțeleg cât de ușor este să creezi o lume mai bună pentru persoanele din jurul tău, care nu au posibilități materiale pentru a se descurca în viața de zi cu zi.

Campanii de informare în domeniul educației pentru sănătate – M-am implicat în cadrul activităților din proiectul Campanie de preventive COVID – 19 – finanțat de USAID la nivel internațional, în cadrul cărora am avut ocazia de a oferi informații importante cu privire la igiena personală, respectarea unor reguli și a unor măsuri – mai ales în protejarea împotriva virusului COVID-19.

Am participat și la activitățile din cadrul Programului Școlar Colgate – prin susținerea lecțiilor de igienă orală pentru elevii din clasele a I-a – a IV-a – din instituțiile școlare din sectorul 5 București, precum și la activitățile logistice ale Programului – prin implicarea în activitatea de distribuire a pachetelor pentru elevi și a materialelor din proiect – destinate voluntariloir – cadrele didactice implicate în proiect.

Mi-am perfecționat astfel – comunicarea adecvată pentru copii.

Andra PÉREZ

Numele meu este Andra Perez și sunt voluntar al Crucii Roșii Române, Filiala de Cruce Roșie Sector 5 București, din anul 2016.

 

Fac voluntariat de peste 15 ani și este o parte importantă din viața mea, însă experiența extraordinară care este Crucea Roșie Română mi-a adus în plus sentimentul că fac parte dintr-o familie, o familie unită și puternică care îi ajută pe cei vulnerabili și face fapte bune, neobosit, în comunitățile din România.

În câteva cuvinte, voluntariatul la Crucea Roșie mi-a adus multe bucurii și încercări noi, m-a făcut să-mi lărgesc orizontul, m-a conectat cu nenumărați oameni minunați de la care am avut mereu de învățat și consider că este o contribuție cât de mică pe care o fac cu drag pentru îmbunătățirea lumii în care trăiesc.

De la tabere de pregătire pentru dezastre și simulări la cursuri de prim ajutor, de la Banca de Alimente la proiecte de informare și conștientizare, de la Anti-Bullying în școlile din sectorul 5 București, la activitățile de educație pentru sănătate, acordarea primului ajutor – la corturile amplasate în locații cheie în care au loc evenimente de amploare, la campania „Rechizite în dar – Back to school”.

De la exercițiul internațional SEISM 2018/EUModEX la Summitul Tinerilor, de la activități cu copiii din centrele de plasament, ceremonii și gale, coordonare, ateliere, la cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO: Vigorous Warrior 19-VW19 și multe altele, un univers întreg de ocazii în care putem să ne pregătim, să ajutăm, să reducem suferința și să participăm activ la o schimbare pozitivă.

Pentru că Viitorul este în mâinile fiecăruia dintre noi și, prin acțiuni mărunte, de zi cu zi, alături de alți oameni ca și noi, avem potențialul de a schimba lumea. Iar, Crucea Roșie, pentru mine, reprezintă o poartă solidă și sănătoasă prin care putem atinge acest ideal

© 2023 Filiala de Cruce Roșie Sector 5

  • Politica de confidențialitate

Societatea Națională de Cruce Rosie din România
Filiala de Cruce Rosie Sector 5 București

Calea Rahovei nr. 217, Bl. 12, Sc. A, ap. 2, sector 5, 050896` București - România

tel: 0734449940

e-mail: crucearosie.sector.5@gmail.com